Привет колеги . Искам да попитам дали някои се е сблъсквал с моя проблем. Та въпроса ми е относно съединителя ( колата е 1.9 ТД ) Като педала на съединителя е натиснат се чува само мотора да работи , а когато го отпусна, от някаде идва странен шум наподобяващ почукване. Аз мисля че е лагера на съединителя . Проблема е че не знам дали това е нормално или не . Колата си върви добре скоростите си влизат като в масло . Ако някой е имал такъв проблем нека сподели . Благодаря .
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 146 - странен шум
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от lokara Покажи съобщениеами колега незнам,ама не е нормано предполагам до сега не съм карал дизеларка ама предполагам,че има нещо за ремонт,но все пак да каже някой колега който разбира.Щом като натиснеш съединителя значи би трябвало да е скоростите ама знам ли
Comment
-
Питай приятеля си колко алфи е карал и за колко време,щото се напълни с отворковци,дето са само виждали алфа. А пък ти се готви да сменяш съединител ,макар че може и да не е толкова скоро. Едва ли ще смениш само лагер,ама то зависи и какви са ти майсторите ( и приятелите)...
155 1,6 TS 16V `96
166 2,4 JTD `99
147 1,9 JTDm 8V `07
Comment
-
Трябва да се види и чуе, но ако има шум само при отпуснат съединител, няма да е лагера на съединителя. Той се чува при натиснат.
По описания симптом, най-вероятно е лагер на първичен вал. Особено ако тракането е по-силно, след като се е движила колата няколко километра. И пак, добре е да се погледне и чуе, преди да се предприемат мерки.I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
Roosevelt
Comment
-
Здравейте,на моята кола не чувам шумове от съединителя, но ми се струва че и моя върви към смяна,като потеглям претриса доста, особено ако не давам газ,даже доста падат и оборотите на двигателя ако тръгна без газ.Дали проблема е в съединителя?Фиат Мултипла 1.9 жтд фейслифт / Алфа Ромео 146 1.9 ТД ех/ Лада 2105 ех
Американски форум: Питаш нещо и ти отговарят.
Руски форум: Питаш нещо и теб те питат.
Български форум: Питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
Comment
-
Първоначално публикувано от hunter1989 Покажи съобщениеВчера минах през клубният сервиз и диагнозата беше съединител . Та засега ще карам така, пък каквото сабя покаже .
Венци го познава добър майстор е и ти е близо.ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша
Renault Megane II Grand Tour-2004г
Comment
Comment